430 Catch

Upplev frihet och natur i en rejäl och trygg roddbåt

430 Catch är en stor och rejäl helsvetsad båt för både motor och rodd med fina sjöegenskaper som passar fint i sjö och innerskärgård. Den nya vidareutvecklade skrovformen med bredare akter ger båten ännu bättre stabilitet och köregenskaper med motor.

Båten passar alldeles utmärkt för en utombordare mellan 5 och 15 hk. Med en 5 hk motor får du en lugn och stadig båt för mindre sjöar och med en 10–15 hk motor får du en pigg och trevlig planande båt för lite större vatten. Väljer du en större motor kan en styrpulpet göra din båtupplevelse ännu trevligare. Den är dessutom förberedd för montage av styrpulpet. Kimple 430 Catch fungerar också alldeles utmärkt som roddbåt.

430 Catch har tåligt helsvetsat skrov

Tack vare att Kimple 430 Catch har ett kraftigt helsvetsat skrov av planande typ tål båten betydligt större motor än andra liknande båtar som istället för att plana gräver ner sig vid motorpådrag. Ett profilerat och helsvetsat skrov med förstärkningar i köl samt längs sidorna gör Kimple aluminiumbåtar mycket styva och tåliga mot slag, kontakt med stenar med mera.

Komplett leverans med praktiska tillbehör

Båten levereras komplett med åror av tålig aluminium och komposit, årtullar av aluminium, isolerande dynor på tofterna, packlådor i mitten och aktertoften, halkskyddat golv samt två handtag och räddningsstege på akterspegeln. Osänkbar. Flyter vattenfylld med max last.

 

  • 430 Catch
  • kimple_räddningsstege

Standardutrustning

  • Åror av tålig aluminium och komposit
  • Årtullar av aluminium
  • Isolerande dynor på tofterna
  • Packlådor i mitten och aktertoften
  • Halkskyddat golv
  • 2 handtag på akterspegeln
  • Räddningsstege på akterspegeln
Rek. pris: 43 000 kr Hitta din återförsäljare
Längd: 4,30 m
Bredd: 1,64 m
Vikt ca.: 103 kg
Max antal passagerare: 4 pers.
Max last vikt: 480 kg
Max Rek. Motor: 14,4 kW / 20 hk
Rek.motor rorkult: 5 – 15 hk
Rek.motor styrpulpet: 10 – 20 hk
Höjd på akterspegel: 38 cm, kort rigg
Skrovtjocklek: 1,7 mm
Rek. längd på åror: 2,70 m

Aluminiumbåtar från Kimple är tillverkade av Marinaluminium, ett material som kännetecknas av hög korrosionsbeständighet, hög beständighet mot utmattning, är lättbearbetat och har hög tålighet mot kemikalier. Samtliga båtar har flytelement i tofterna, vilket gör dem praktiskt taget osänkbara.

CE-märkt i kategori D, ”Skyddade farvatten”. En aluminiumbåt konstruerad för färder på mindre sjöar, floder och kanaler då vindstyrkan kan vara upp till 8 m/s och med en signifikant våghöjd upp till och med 0,5 meter.